VoorpaginaWeer

Prima voorjaarsweer in aanloop naar prachtig paasweekend

Pasen lijkt dit jaar samen te gaan met schitterend lenteweer. Dat zou goed nieuws zijn voor de mensen die er even op uit gaan in de stad, mensen die er een dagje op uit gaan of mensen die van plan zijn te kamperen in het lange weekend.

Zoals ik gisteren al aangaf in mijn weerfilmpje ziet het er al lange tijd goed uit op de weerkaarten. Een dominerend hogedrukgebied op Noord-Europa zakt af richting ons land en gaat een heuse ‘mooi-weer brenger’ worden.

In de aanloop naar het Paasweekend merken we dit al. Het wordt op zowel maandag als dinsdag 15 graden en de zon schijnt geregeld veel door. Woensdag komt er een kleine storing in de buurt waardoor het vaker bewolkt is en er een spatje regen kan vallen bij temperaturen die een fractie lager uitvallen maar vanaf donderdag breekt het mooie lenteweer los! De zon schijnt uitbundig bij temperaturen van zo’n 20 graden.

Paasweekend

Het Paasweekend zelf lijkt prachtig te gaan verlopen. Ik verwacht op zowel Goede vrijdag, zaterdag als 1e Paasdag (zondag) veel zonneschijn met temperaturen die na koude nachten, van ongeveer 5 graden, oplopen naar zo’n 21 graden in de middaguren.

Droog

Op misschien een klein spatje regen van de woensdag na blijft het dus tot en met het weekend helemaal droog en waar de ontluikende natuur naar regenwater snakt, komen juist de liefhebbers voor droog, zonnig en vrij zacht weer aan hun trekken.

Vanaf 2e Paasdag neemt de onzekerheid toe. Het kan nog een tijdje mooi weer blijven wanneer het hogedrukgebied blijft liggen over centraal Europa, maar wanneer deze net te ver weg zakt kunnen storingen ons net wat makkelijker bereiken en zou er een einde kunnen komen aan het hele zachte en droge weertype. Al met al heeft het dus weinig zin hier nu al over te gaan speculeren. Ik kom hier in de volgende weervideo op terug.

Jelle Muller (Weerman RTV Focus)

Gerelateerde artikelen

Back to top button