EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

74 DHL pakketkluisjes bij Wehkamp om bestelling 24/7 af te halen

DHL heeft het eerste DHL Parcelstation in Zwolle voor het hoofdkantoor van wehkamp.nl aan de Meeuwenlaan geplaatst en in gebruik genomen. Bij het Parcelstation, bestaande uit 74 pakketkluisjes in verschillende formaten, kunnen klanten 24 uur per dag en zeven dagen per week hun pakketten afhalen of afleveren. Naast de al meer dan 1000 DHL Parcelshops, zijn de pakketkluisjes een nieuwe optie in de verschillende bezorgmogelijkheden van wehkamp.nl, om het online winkelen verder te vergemakkelijken. Dit is het vierde DHL Parcelstation dat in Nederland in gebruik genomen wordt. Dit aantal zal de aankomende maanden verder worden uitgebreid tot minimaal 20.
De kluisjes worden als extra bezorgmogelijkheid toegevoegd in het bestelproces van wehkamp.nl. Tijdens het plaatsen van een bestelling kiest de klant in het kassaproces voor levering bij een DHL Parcelstation. Vervolgens krijgt zij per sms een code waarmee ze de kluis kunnen openen. Niet alle bestellingen passen qua formaat in een Parcelstation; mocht het niet passen dan wordt de bestelling automatisch afgeleverd bij de dichtstbijzijnde DHL Parcelshop en wordt de klant hierover geïnformeerd. Later dit jaar zal het mogelijk zijn om ook bestellingen te retourneren via het DHL Parcelstation.

Keuzevrijheid consument

“Door het inzetten van DHL Parcelstations door heel Nederland kunnen we onze service naar onze klanten verder uitbreiden. Nu kunnen consumenten binnen een straal van vier kilometer van zijn of haar huis een pakketje ophalen. Met de pakketkluisjes kunnen we de afstand naar de bestelde producten verder verkleinen. Daarnaast is het prettig voor de klant dat de kluisjes 24 uur per dag benaderbaar zijn. Als online retailer die veelvuldige gebruik maakt van de diensten van DHL zijn we trots op een Parcelstation voor ons hoofdkantoor”, aldus Sander Bolmer, Manager Logistics & Warehousing van wehkamp.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button