Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

73 procent van de volwassen Zwollenaren is volledig gevaccineerd

Zwolle – 73 procent van de Zwollenaren is volledig gevaccineerd, 83 procent heeft één prik gehad. Het RIVM maakte onlangs de cijfers per gemeente bekend.

Uit deze cijfers bleek dat er tussen sommige gemeentes grote verschillen zitten. Op Urk is slechts 23 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd, Schiermonnikoog en Alphen-Chaam spannen de kroon met 93 procent.

Anoniem

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD, gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma. Tot nu toe werd de vaccinatieopkomst en -graad in categorieën en kleurcodes weergegeven in de wekelijkse vaccinatierapportage van het RIVM. De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau. De cijfers laten zien dat er gemeenten zijn zoals in de Biblebelt en enkele grote steden, waar de vaccinatieopkomst lager is dan gemiddeld. En gemeentes waar de opkomst op dit moment hoog is zoals de Waddeneilanden, Raalte en Bunnik.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button