BouwKabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Start verkoop 21 kavels in buurtschap Kragge in Stadshagen

Wonen tussen natuur en water in Breezicht 

Zwolle – De gemeente Zwolle verkoopt 21 kavels in Kragge, een buurtschap in Breezicht (Stadshagen). Het betreft kavels voor 7 vrijstaande woningen en 14 twee-onder-één-kapwoningen. Buurtschap Kragge ligt aan de Milligerplas en bestaat volledig uit vrije kavels, waarop mensen hun droomhuis kunnen bouwen. De 21 kavels variëren in grootte van 401 tot 802 m2. De prijzen liggen tussen de €215.000,- en €450.000,- kosten koper, inclusief btw.

Wonen in Breezicht

Breezicht ligt aan de groene rand van Stadshagen: tussen het weidse polderlandschap in het noorden van Zwolle en de rest van Stadshagen in. In Breezicht komen in totaal ongeveer 1.140 woningen te staan, verdeeld over zes buurtschappen. Elk buurtschap heeft een eigen identiteit. Tegelijkertijd zie je overal het groen en het water dat karakteristiek is voor Breezicht. Daardoor vormen de buurtschappen samen één geheel. Verschillende wandel- en fietsroutes verbinden de buurtschappen met elkaar. En waar je ook bent in Breezicht, de Milligerplas is altijd dichtbij.

Landschap met schiereilanden

Woningen die verscholen liggen tussen water, natuurlijke oevers en rietzones: buurtschap Kragge is een landschap op zich. Kragge bestaat volledig uit vrije kavels, die verdeeld zijn over drie schiereilanden die je kunt bereiken via landelijke woonstraten. De 21 kavels die in verkoop gaan, liggen op het linker – meest westelijke – schiereiland. Diverse woningen grenzen hier met hun tuin aan het water.

Modern en duurzaam

De uitgangspunten voor de architectuur en de tuinen van deze kavels zijn eenvoudig maar wel uitgesproken, geïnspireerd op het landschap. Overkoepelende thema’s zijn ‘natuurlijk wonen’, ‘verscholen in het landschap’ en ‘onder de kap’. Materialen en kleuren passen bij het landschap: de lucht, het water, de beplanting en de seizoenen. Bij het ontwerp van de woning en keuze voor materialen spelen de natuurlijke uitstraling, circulariteit en natuurinclusiviteit een leidende rol.

Interesse?

Durf jij het avontuur aan? Kijk dan op www.zwolle.nl/kavels. Belangrijk om te weten: voor de kavels in Kragge is het bouwen met een architect verplicht. In de verkoopbrochure van de kavels voor Kragge vind je de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Ook ben je van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op woensdagavond 17 januari 2024. (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Je kunt je hiervoor aanmelden via de website.

Een medebouwer ontmoeten?

Voor de kavels voor twee-onder-één-kapwoningen kun je je individueel of als duo – samen met een medebouwer – inschrijven. Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om je te helpen een medebouwer te vinden, houdt de gemeente daarom tijdens de inloopbijeenkomst een speciaal moment hiervoor (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Vanaf 20.00 uur kunnen geïnteresseerden op laagdrempelige wijze met elkaar kennismaken.

Belangrijke data en tijden

Wil je meer weten over deze kavels? Houd dan de volgende data in de gaten:

Woensdag 13 december 2023: Start verkoop

Woensdag 17 januari 2024 (19.30 – 21.00 uur): Inloopbijeenkomst in Grand Café Milligers (Milligerlaan 2, Zwolle); informatie over de kavels en de randvoorwaarden
Speciaal vanaf 20.00 uur: Ontmoet een medebouwer – Mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een mogelijke medebouwer (zie alinea ‘Een medebouwer ontmoeten?’ voor meer informatie).

Dinsdag 6 februari 2024 (16.00 uur): Sluiting inschrijving kavels

Woensdag 7 februari 2024 (15.00 uur): Loting kavels
Meld je aan voor de bijeenkomst door een email te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten vanaf 20.00 uur. Het inschrijfformulier voor de kavels vind je op de website www.zwolle.nl/kavels.

Nog vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 – 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.

Op de hoogte blijven van beschikbare kavels?

De gemeente Zwolle verkoopt kavels voor verschillende soorten woningen. Voor informatie over deze kavels kun je het beste de website van de gemeente Zwolle in de gaten houden via www.zwolle.nl/kavels. Hierop staan de beschikbare kavels én hier kun je je aanmelden voor de kavel-alert van de gemeente. Via de kavel-alert ontvang je het aanbod van kavels van nieuwe projecten van de gemeente direct in jouw mailbox.

Gerelateerde artikelen

Back to top button