Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

70 jaar CALO wordt groots gevierd

Zwolle – De CALO van Windesheim bestaat 70 jaar. Een mijlpaal die de CALO groots viert met studenten, (oud-)medewerkers, alumni en relaties. Onder het motto #andersteboven was het van dinsdag tot en met vrijdag 70 uur lang feest, met onder meer 70 sportieve activiteiten op de Campus én in de stad.

De Calogeschiedenis

Als een van de oudste instituten voor bewegingsonderwijs blikt de CALO terug op een lange en sportieve onderwijstraditie. Opgericht als Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding in 1947 in Arnhem, schaarde de CALO zich in 1986 onder de bredere Windesheimparaplu in Zwolle. Met inmiddels ook hbo-opleidingen als Sportkunde, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, twee masters en drie lectoraten onder haar hoede, bleef één ding 70 jaar onveranderd: de enorme passie voor het vak en de brede inzet voor de maatschappelijke relevantie ervan.

Glazen huis en 70 projecten vóór Zwolle

Omdat War Child met behulp van allerlei sport- en spelactiviteiten kinderen helpt bij het verwerken van oorlogstrauma’s, hebben studenten activiteiten op touw gezet die deze organisatie ondersteunen. Zo komt er een glazen huis op de Campus en op donderdag vonden er in Zwolle maar liefst 70 projecten plaats. Hiermee wilde de CALO de mogelijkheden, de impact én het belang van bewegen breed onder de aandacht brengen. Denk aan een potje rolstoelbasketbal ‘amateurbasketballers versus team Landstede’, een sportieve ouderendag, verschillende activiteiten voor asielzoekers in sportpark Marslanden én een benefietrace door en rond Windesheim.

Gerelateerde artikelen

Back to top button