112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

7 maanden cel voor beroving vrouw Deventerstraatweg

Zwolle – De rechter heeft vandaag een 42-jarige Zwollenaar veroordeelt tot 7 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Hij beroofde op 5 augustus 2015, op de Deventerstraatweg in Zwolle een vrouw van zo’n 20 euro om in zijn drugsverslaving te voorzien. De verdachte pakte de vrouw vast en werkte haar tegen de grond. Vervolgens heeft hij haar zakken bevoeld en maakte de 20 euro buit. De vrouw heeft dit nog proberen te voorkomen door haar handen strak op haar zakken te houden.

Tot 2006 is de verdachte regelmatig veroordeeld voor vermogensdelicten. Daarna was het lange tijd rustig. Maar omdat de verdachte problemen met de financiëen heeft, hij drugs gebruikt en er geen duidelijke dagbesteding is achtte de rechtbank de kans op herhaling groot. Er zijn dan ook naast de celstraf bijzondere voorwaarden gesteld. De verdachte zal zich moeten houden aan de aanwijzingen van de reclassering, ook als dat inhoudt de medewerking aan “overbruggingszorg” en opname in een forensische kliniek voor klinische behandeling voor de duur van een jaar.

De man moet daarnaast een schadevergoeding betalen van 270 euro.

Plaats misdrijf bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button