Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

600+ handtekeningen voor petitie ‘Lampenkappen’ Sassenstraat

De petitie die Wilco Wietsma gisteren heeft gestart voor het behoud van de lampenkappen in de Sassenstraat heeft al meer dan 600 supporters.

Met de petitie willen de ondertekenaars pleiten voor het behouden van het zogenaamde Allicht project in  de Sassenstraat. De lampenkappen worden aanstaande dinsdag vervangen door de reguliere straatverlichting omdat de techniek inmiddels te wensen over laat.

Maar al meer dan 600 inwoners van Zwolle zijn het daar dus niet mee eens. ‘Het zou enorm zonde zijn als voor deze verlichting weer normale verlichting in de plaats komt’, zo staat vermeld op de petitie site www.change.org.

Het Allicht project geeft erg veel sfeer aan de Sassenstraat en is tevens een publiekstrekker voor Zwolle als stad.

De initiatiefnemers van de petitie willen met het plaatsen van twee donatiekisten met een uitlegbord geld voor onderhoud verzamelen. Een soort permanent donatiepunt. ‘Een beetje zoals vaak ook in grote kerken wordt gedaan’, aldus Wilco Wietsma. ‘Met zoveel handtekeningen moeten wij Gemeente Zwolle en City Centrum Zwolle toch kunnen overtuigen de kappen te vernieuwen en te laten hangen?’

Petitie
Voorbeeld tekst uitlegbord bij donatiekist
Voorbeeld tekst uitlegbord bij donatiekist

Gerelateerde artikelen

Back to top button