KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

60 Collagegedichten van Zwolse kunstenaar Jehudi van Dijk

Zwolle – Twee weken voor de eerste lockdown in 2020 plakte de Zwolse kunstenaar Jehudi van Dijk als experiment zijn eerste collagegedicht bij elkaar en postte deze op Facebook. Al snel volgen er meerdere. De gedichten oogstten veel reacties en duimpjes. Aan het eind van datzelfde jaar voltooide hij zijn honderdste collagegedicht en maakte een crowdfundcampagne het mogelijk om de zestig beste werken te bundelen.

Jehudi van Dijk: “Achteraf gezien heeft de coronatijd mij veel goeds gebracht. Niet zozeer als directe inspiratiebron maar onbewust heeft het natuurlijk wel meegespeeld. Het maken van de collagegedichten had voor mij een soort troostende werking en gek genoeg was dat ook de reactie die ik vaak terugkreeg van lezers op Facebook.” Met oude woorden schept hij poëtische nieuwe werelden, intieme beschouwingen, gedachtenkronkels en mijmeringen over de liefde. Hij knipt zijn woorden en zinsneden altijd uit kringloopboeken. Na het maken van het gedicht volgt de zoektocht naar het juiste beeld.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button