Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

60.000 euro voor meer reuring op drie Zwolse locaties

Zwolle – Pleinen, straten en leegstaande panden een andere invulling geven dan normaal. Met de bedoeling om meer reuring te krijgen in de stad. Dat wordt placemaking genoemd. Het college gaat voor 60 duizend euro uitgeven om met placemaking, op drie locaties meer leven in de brouwerij te krijgen.

Voormalig politiebureau

In het voormalig politiebureau aan de Luttekestraat zit momenteel het Cibap. De studenten van deze creatieve vakschool hebben volop ideeën om dit gebied goed op de kaart te zetten. Om de ideeen samen met de winkeliers van de Luttekestestraat uit te werken en daarna uit te voeren stelt het college 20.000 euro beschikbaar. Naar verwachting wordt in de eerste helft van 2019 begonnen met de uitvoering.

Statenzaalcomplex

Ook voor het Statenzaalcomplex zijn plannen gemaakt. Vanaf kerst tot en met april 2019 wordt er gezorgd voor activiteiten voor verschillende doelgroepen. Hierbij valt te denken aan een Politieke Escaperoom, ontmoetingen over democratie en burgerschap, het Huis van de Kerstman, muziekoptredens en lezingen.

Foto © Peter Denekamp

Stationsgebouw

Ontspannen, ontmoeten en de historie van Zwolle leren kennen. Dat is het plan van de initiatiefnemers van Stichting LocoMotief en de locatie Buitensporig. In samenwerking met NS wordt er gekeken naar een plan dat zowel reizigers als omwonenden aantrekt om langs te komen bij het Stationsgebouw.

Foto © Peter Denekamp

Stadsarrangement

Alle kosten worden gedekt uit budget dat door de provincie beschikbaar is gesteld in het
stadsarrangement.

In het stadsarrangement maken provincie Overijssel en gemeente Zwolle afspraken over de gezamenlijke inzet voor de binnenstad/het stedelijk centrumgebied.

Gerelateerde artikelen

Back to top button