112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

6 jaar cel voor overval taxichauffeur in woning Backermarcke Zwolle Zuid

Zwolle – De rechter heeft dinsdag een 39-jarige man uit  Haaksbergen veroordeeld tot 6 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Hij kreeg de straf opgelegd voor de gewapende overval op de eigenaar JW Taxi Zwolle in zijn woning aan de Backermarcke.

Op zondagmorgen 8 november rond 07.30 konden de twee verdachten van 31 (uit Arnhem) en 39 (uit Haaksbergen) op heterdaad worden aangehouden. De mannen waren onder bedreiging van een vuurwapen de woning aan de Backermarke binnengedrongen en wilden de eigenaar van het taxibedrijf beroven. Een oplettende getuige had de verdachten opgemerkt en belde hierop de politie.

Bedreigd met vuurwapen

De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan een gewapende woningoverval. Het slachtoffer is bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden met tiewraps. Onder bedreiging en met gebruik van dit geweld zijn pinpassen van hem weggenomen en heeft de verdachte hem gedwongen om zijn pincodes af te geven.

Bekende van justitie

Verdachte is in het verleden veelvuldig veroordeeld wegens vermogensdelicten. Ten tijde van de overval was hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld. De rechtbank weegt dit ten nadele van verdachte mee. De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 jaar. De vordering tot herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling wijst de rechtbank toe. Het betreft een periode van 1155 dagen. Tot slot moet verdachte het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 8000 euro.

De andere verdachte, een 31-jarige man uit Arnhem, moet nog voorkomen. Hij zit op dit moment vast.

Gerelateerde artikelen

Back to top button