Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

58 flexwoningen geplaatst op De Oosterenk in Zwolle

Zwolle – Het nieuwe woonproject op de Oosterenk in Zwolle maakt flinke voortgang. Op de locatie staat inmiddels vol met flexwoningen. Variërende van appartementen tot rug-aan-rug woningen voor starters.

Het complex bestaat als het klaar is uit een mix van 26 rug-aan-rugwoningen en 32 appartementen, elk uitgerust met een keuken, badkamer en toilet. Bovendien zal er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zijn voor de bewoners en is er ruimte voor 27 parkeerplaatsen.

Deze flexwoningen, met een oppervlakte van 45 tot 50 vierkante meter, bieden een tijdelijke maar kwalitatieve woonoplossing. De huurders krijgen een contract voor de duur van de omgevingsvergunning en behouden hun inschrijfduur bij De Woningzoeker. Ongeveer 15 woningen zijn gereserveerd voor een begeleid jongerenproject, terwijl 20 woningen beschikbaar worden gesteld voor statushouders. Er zijn geen inwonende kinderen toegestaan binnen dit complex.

Rug-aan-rug woningen bij de wooncommunity Oosterenk. De woning heeft een voorgevel maar grenst in het midden aan de woning van de achterbuurman. Je hebt dus de  helft van zo’n blok.   © rtvfocuszwolle

De eerste rug-aan-rugwoningen staan inmiddels op de Woningzoeker en worden verhuurd door DeltaWonen. Het gaat om woningen met een begane grond en twee verdiepingen. Deze woningen, onderdeel van community De Oosterenk, zijn te huur voor €779,44 per maand, inclusief servicekosten. Elke woning is voorzien van 8 zonnepanelen.

Community De Oosterenk

Het is de bedoeling dat het wooncomplex een wooncommunity wordt  waar mensen met en zonder ondersteuningsvraag samenleven en omkijken naar elkaar. Er is een gezamenlijke ontmoetingsruimte om de sociale interactie tussen bewoners te bevorderen. De locatie grenst aan een mooi stukje natuur. Wel is het wat voorzieningen betreft, zoals een winkel, een stukje verder fietsen. Al komt er in de toekomst wel in de buurt van de voormalige bloedbank een volledig nieuw winkelcentrum en een nieuwe woonbuurt.

Wooncommunity Oosterenk © rtvfocuszwolle
Wooncommunity Oosterenk © rtvfocuszwolle
Wooncommunity Oosterenk © rtvfocuszwolle
Wooncommunity Oosterenk © rtvfocuszwolle
Wooncommunity Oosterenk © rtvfocuszwolle
Wooncommunity Oosterenk © rtvfocuszwolle

 

Het rode blok is het communitygebouw voor sociale ontmoetingen © rtvfocuszwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren