112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

52-jarige Zwollenaar opgepakt vanwege amfetamine-lab

Leeuwarden / Zwolle – De politie heeft vandaag een synthetisch drugslab aangetroffen in een loods aan de Ceresweg in Leeuwarden. Een rechercheonderzoek leidde naar de locatie van dit grote amfetamine-lab.

Het lab was in werking, maar op het moment van aantreffen niet in productie. Er zijn twee mannen aangehouden, een 37-jarige man uit Leeuwarden en een 52-jarige man uit Zwolle. In verband met dit onderzoek zijn er doorzoekingen geweest in woningen en bedrijfspanden op vijf andere locaties in Zwolle, Triemen en Leeuwarden.

Productiecapaciteit en Ontmanteling

Op dit moment doet de politie nog onderzoek op het industrieterrein in Leeuwarden. Het lab wordt ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) . De LFO schat dat het lab een productiecapaciteit van ongeveer 300 kilo amfetamine per week had. Eventueel chemisch afval zal door een gespecialiseerd bedrijf worden afgevoerd.

Gevaarlijke situatie

Drugslaboratoria en opslagplaatsen voor drugs zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Hebt u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M.

Gerelateerde artikelen

Back to top button