Nieuws uit ZwollePodcastsVoorpaginaZorg & Welzijn

500 man bij ‘Viering van Liefde’ van LHBTI-community en kerken

Zwolle- Zondagavond vond in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat een ‘Viering van Liefde’ plaats. De viering was een antwoord op de Nashville-verklaring die afgelopen week werd uitgebracht. Met de viering wilden de initiatiefnemers een boodschap uitdragen dat ieder mens het ver-dient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen. Zo’n 500 man hebben de viering bijgewoond.

Na een korte inleiding van Prior Jan van der Laan van het Klooster Zwolle was er een programma van sprekers, waaronder stadspastor Mariska van Beusinchem, transgender pastor in opleiding Jolanda Molenaar, organisator van Zwolle Pride Niek lá Mon, en voorzitter van het COC Zwolle Harry Siebring. Tijdens de viering werd de regenboogvlag gehesen en werden bloemen gegeven die vervolgens in een grote vaas tot een divers boeket werden gevormd. Na afloop was er een samenzijn in de kloostergang.

De viering is een initiatief van de belangenorganisatie COC Zwolle, Stichting Zwolle Pride, de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat, Academiehuis Grote Kerk, de LHBTI-gemeenschap en diverse kerkgenootschappen, in samenwerking met de gemeente Zwolle.

De initiatiefnemers willen met de viering een krachtig en liefdevol signaal afgeven voor liefde, begrip en verbondenheid. Ze stellen dat de liefde er is om gevierd te worden. Ieder mens, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit, verdient het om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen.

Audio

Interviews met Mariska van Beusinchem, transgender pastor in opleiding Jolanda Molenaar, organisator van Zwolle Pride Niek lá Mon, en voorzitter van het COC Zwolle Harry Siebring.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button