EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

500.000 euro voor vergroenen bedrijventerreinen

Zwolle – Op 14 februari reikte gedeputeerde Eddy van Hijum een subsidie van 500.000 euro uit aan een samenwerkingsverband van vier bedrijventerreinen in Zwolle. De vier bedrijventerreinen, te weten Voorst, Hessenpoort, Oosterenk-Vrolijkheid-Berkum en Marslanden, hebben de handen ineen geslagen en steken binnenkort de schop in de grond om hun bedrijventerrein te vergroenen. Zo’n 13 bedrijven werken samen naar een klimaatadaptiever buitenterrein, meer biodiversiteit, en een prettige en gezonde werkomgeving voor hun werknemers.

“Van grijze oppervlakten naar groene oases”

Parkmanager bedrijventerrein Hessenpoort Ilse Sijtsema: “Middels deze stimulans van Provinciewege hopen we een sneeuwbal-effect te creëren. Doordat deze 13 bedrijven met extra vergroening aan de slag gaan, wat goed te zien is voor anderen omdat het de buitenruimte betreft, zet dit wellicht nog meer bedrijven aan om iets soortgelijks te doen. Hoe mooi zou het zijn als straks onze bedrijventerreinen gewoon opgaan in de omgeving en veranderen van grijze oppervlakten naar groene oases waar iedereen graag wil werken!”

De uitreiking vond plaats bij Cloud Garden, specialist in verticale vergroening, op bedrijventerrein Marslanden. Eddy van Hijum: “Het is goed dat we blijven investeren in de toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen. Juist een aantrekkelijke, groene werkomgeving kan een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit, de gezondheid en het welzijn van de mensen. Dat we samen kijken naar de dag van morgen. Daar dragen we als provincie graag aan bij.”

Groen ondernemen in Zwolle

De gemeente Zwolle is blij met deze ontwikkeling en trots op de bedrijven. De gemeente wil de komende jaren in samenwerking met ondernemers en de ondernemersverenigingen aan de slag met het toekomstbestendig maken van de bedrijventerreinen. Vergroenen is bij toekomstbestendigheid een belangrijk onderdeel, maar het omhelst ook veel andere onderwerpen, bijvoorbeeld de energietransitie, duurzame mobiliteit, bereikbaarheid en de arbeidsmarkt.

Op 14 februari is dus het startsein gegeven voor deze eerste stap en zal binnenkort bij o.a. Scania, Transferro, Van der Kamp Pompen en Zehnder een behoorlijke vergroeningsslag te zien zijn.

Bedrijven die ook interesse hebben om met hun buitenterrein aan de slag te gaan kunnen inspiratie opdoen door de vergroenings-menukaart te downloaden van de site van Hessenpoort: www.ondernemersvereniginghessenpoort.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button