112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

5 jongens aangehouden brandstichting kanosteiger

Zwolle – Maandagmiddag zijn vijf jongemannen in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar aangehouden door de politie. De jongens worden er van verdacht eerder die dag brand te hebben gesticht op de kanosteiger achter wijkboerderij De Klooienberg.

Rond tien uur ’s ochtends hoorden getuigen in Holtenbroek twee harde knallen en zagen vijf personen hard wegrennen door de uiterwaarden bij het Zwarte Water. Even later stegen dikke zwarte rook wolken op. De kanosteiger, gemaakt van kunsstof planken, bleek in brand te staan en moest door de brandweer worden geblust. Om het vuur te kunnen bestrijden moest de brandweer met een kettingzaag een gat in de steiger zagen.

Tegen de vijf jongens is proces-verbaal op gemaakt voor vernieling en brandstichting.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button