Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

5.000 kilometer roeien over de oceaan, een Zwols roeiteam gaat het doen!

Zwolle – 5.000 kilometer roeien over de oceaan, Ilse Schuurman, Ingrid Voorn, Margot Vries en Marije van de Bor gaan het doen! Samen vormen zij het team Blue Atlantics. Het roeiteam uit Zwolle doet mee aan de grootste roeirace ter wereld: de Talisker Whisky Atlantic Challenge. De race brengt het team vanuit San Sebastian in La Gomera, Canarische Eilanden in Spanje naar Nelson’s Dockyard, English Harbour in Antigua.

Het schema zal bestaan uit twee uur roeien, twee uur rust, 24 uur per dag en dat zeven dagen per week. Het neemt een periode in beslag van ongeveer 60 dagen. De jaarlijkse race start altijd begin december. Blue Atlantics start in december 2023, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Waarom?
Tja, waarom? Het is lastig in woorden uit te drukken… Het is een gevoel dat al lange tijd sluimert bij de meiden en dat door het op de voet volgen van de race alleen maar sterker wordt. Een gevoel van iets doen ver voorbij de grenzen van je comfortzone, het verlangen van het doen van iets groots, een uitdaging, zowel fysiek als mentaal, waarvan ze dachten dat ze ‘m nooit zouden aangaan. Terug naar de basis, jezelf en elkaar nog beter leren kennen.

Goede doelen
Naast het aangaan van deze grote uitdaging voor henzelf, roeien ze voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Ze willen zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen waar ze zich voor inzetten: Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport & Cultuur, omdat ieder kind het verdient om kind te zijn…

Sponsoring
Met deze bijzondere onderneming worden natuurlijk ook veel kosten gemaakt. Daarom zijn de Blue Atlantics op zoek naar financiële bijdragen en ondersteuning in materialen of diensten. Er zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar die potentiële sponsoren in de spotlights zet door onder meer hun logo op de boot of op de kleding van de dames. Ook sponsorpakketten op maat zijn mogelijk.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button