Nieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

40.000 euro bij elkaar gereden voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Op donderdag 13 oktober werd de zesde Ronald McDonald Rally gereden. Dit jaar met de start vanuit hartje binnenstad Zwolle. De rally werd gereden met klassieke auto’s in een toer- en sportklasse en is dé afsluiter van het rally seizoen. Dit jaar verschenen er bijna 80 equipes aan de start bij de Grote Kerk. Wethouder René de Heer gaf het startsein voor de aftrap van de rally. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag met als grootste winnaar het Ronald McDonald Huis Zwolle. 100 procent van de inleg gaat naar het goede doel. Dit jaar leverde dit maar liefst €40.000,- op.

In de vroege morgen stonden bijna 80 equipes klaar in de binnenstad van Zwolle. Een prachtig plaatje van klassieke auto’s. Ook Piet Paulusma reed mee met de rally. Wethouder René de Heer gaf het officiële startsein voor een mooie en uitdagende dag door Drenthe, Overijssel en zelfs een stukje Flevoland. In de namiddag finishten de deelnemers in Zwolle bij het Deltion College waar ‘Piets Weer’ werd opgenomen en het afsluitende diner en de prijsuitreiking plaatsvond. Deze keer met een prachtig ‘optreden’ van Jort uit Zwolle en ontroerende woorden van zijn ouders die langdurig in het Ronald McDonald Huis logeerden om dicht bij elkaar te kunnen zijn.

De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Peter van Eijk en Sjerp Bouma. De eerste prijs van de clubklasse was voor Remco Tempert en Daniel Kroeze. Zijn ontvingen een prachtig cadeau aangeboden door Juwelier Veenemans uit Zwolle. Vier vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis Zwolle Ineke, Lydia, Dies en Deynice gingen er vandoor met de eerste prijs voor de dames.
 Na de prijsuitreiking was het tijd voor nóg een belangrijke uitreiking. De uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Met een bedrag van €40.000,- op de cheque kan gezegd worden dat Ronald McDonald Huis Zwolle de grootste winnaar van de dag is. Wat een trots gevoel in de zaal bij deelnemers, vrijwilligers en sponsoren.

Sponsoren Pouw Automotive, Firezone en het Deltion College overhandigden de cheque aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle en Evert Leideman, organisator van de rally en bestuurslid van het Huis. Booijink is apetrots: ‘Ook dit jaar meer deelnemers dan verwacht en dus een geweldige opbrengst voor het Huis. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar wat is het toch uniek dat al deze organisaties, bedrijven en vrijwilligers zich keer op keer inzetten voor het goede doel.’ Leideman vult aan: ‘We kijken terug op een zeer mooie editie met een belangrijk doel waarvoor wij het met elkaar doen. Geld inzamelen om een thuis te kunnen zijn voor ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala. Want het is zo ontzettend belangrijk dat je als ouders dichtbij je zieke kind kunt zijn.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button