112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

4 maanden cel en behandeling voor wietverslaafde ‘pinautomaat berover’

Zwolle – Een 23-jarige man is door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor ondermeer twee berovingen bij de pinautomaat van de ABN AMRO aan de Broerenstraat in Zwolle. Hij krijgt 12 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Pinautomaat berovingen

Op dinsdag 1 november beroofde hij op klaarlichte dag een 56-jarige vrouw die op dat moment geld aan het pinnen was bij de automaat. De vrouw werd hierbij tegen de grond geduwd. De verdachte griste vervolgens het gepinde geld weg en ging er rennend vandoor richting de passage.

Een paar dagen later, op zaterdagochtend 5 november sloeg de verdachte nogmaals toe, bij exact dezelfde pinautomaat. Ook hier ging het om een vrouwelijk slachtoffer. Terwijl de vrouw geld pinde, kwam de verdachte naast haar staan. Hij duwde haar opzij en ging er vervolgens met het geld uit de automaat vandoor. Hij vluchtte vervolgens te voet en per fiets weg via de Weeshuyspassage.

Ook heeft de dader in oktober een ruit ingegooid bij een woning in Zwolle en is er een play-station gestolen en was er op 3 november sprake van een mishandeling waarbij hij het slachtoffer met een steen/diamant, tegen het gezicht heeft geslagen met letsel als gevolg.

Psychiatrische afdeling en verplicht afkicken

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechter mee laten wegen dat de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat er sprake is van een wiet verslaafde man met een beperkt verstandelijk vermogen en een psychotische stoornis. Op last van de rechter moet de man zich na de 4 maanden gevangenisstraf verplicht laten opnemen bij de Forensisch Psychiatrische Afdeling GGZ-Friesland of een soortgelijke instelling. Ook mag hij gedurende een periode van 3 jaar geen alcohol en drugs gebruiken. De reclassering ziet hier op toe. Aan één van de slachtoffers moet hij 50 euro betalen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button