Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

395 duizend euro voor Zwolse evenementen

Weer groot aantal evenementen Zwolle ondersteund

Een groot aantal evenementen kan in 2015 rekenen op ondersteuning van de gemeente Zwolle. De Overijsselse hoofdstad heeft ruim 395 duizend euro beschikbaar voor evenementen die zorgen voor een levendige, aantrekkelijke stad en (daarmee) ook economisch bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle. De grootste bijdrages zijn er voor het Stadsfestival (140 duizend euro) en het Bevrijdingsfestival Overijssel (50.000 euro), maar bijvoorbeeld ook de viering van 40 jaar Blauwvingerdagen (4000 euro) kan een bijdrage tegemoet zien.

Net als in voorgaande jaren is voor meer evenementen een subsidieaanvraag gedaan dan dat er budget is.

Criteria

In totaal werd voor 16 evenementen voor 475 duizend euro aan bijdrages gevraagd. Een beoordelingscommissie heeft daar op basis van vooraf bekende criteria een keuze in gemaakt. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet een evenement onder meer de toeristische aantrekkingskracht van de stad versterken, het culturele of sportieve klimaat versterken, leiden tot extra bestedingen in Zwolle en zorgen voor een prettig woon- en werkimago voor de stad. Motto daarbij is ‘Zwolle heeft het allemaal!’
Het gros van die gehonoreerde aanvragen betreft ‘kernevenementen’, activiteiten die op een groot draagvlak kunnen rekenen in de stad en regio. Die evenementen worden zo goed mogelijk ondersteunt.

Halve Marathon, Stadsfestival, Blauwvingerdagen enz.

Evenementen die daarvoor in 2015 een bijdrage verdienen zijn volgens het college: Halve Marathon, Ster van Zwolle, Zwolle Unlimited, Bevrijdingsfestival, Stadsfestival, IJsbeeldenfestival (alle zogenoemde kernevenementen in Zwolle), 40-jarig jubileum Blauwvingerdagen, Carnavalsoptocht, Koningsdag en –nacht, 4 mei herdenking, 5 mei, Oranjepret, Sinterklaasintocht, Omloop IJsseldelta en het Stratenfestival.
.
Vermeldenswaardig is nog dat de Blauwvingerdagen kunnen rekenen op ondersteuning van de gemeentelijke diensten bij onder meer de schoonmaak na afloop. Dat geldt ook voor de Avondvierdaagse.

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren