SportSurvivalrun

8-jarige Gwen Kelderman is de snelste bij Survivalrun Leeuwarden!

Afgelopen zondag vond weer de Bikkelrun plaats in Leeuwarden. Zo’n 1200 atleten verschenen aan de start, waarvan maar liefst 32 atleten van THOR Zwolle. De Zwollenaren kwamen op alle onderdelen in actie: recreatief, de wedstrijdcategorie voor de Korte en de Middellange Survivalrun én bij de jeugd, waarbij Gwen Kelderman van zowel de jongens als de meisjes vandaag de snelste was!

In het afgelopen seizoen heeft Gwen al laten zien dat ze kon winnen, maar dan met name bij de meisjes. Dit keer had ze als doel ook sneller te zijn dan de jongens, en dat lukte! Ze ging als 4e weg bij de start, maar haalde na 100m al de eerste jongen in. De andere 2 jongens volgden niet veel later, waarna ze de voorsprong niet meer uit handen gaf.

Nog geen kwartier voor de finish van Gwen vond er bij de Korte Survivalrun (KSR) een denderende eindstrijd plaats voor de vierde plek. Thoriaan Job Wille haalde in de eindhindernis op het tandvlees nog 2 concurrenten in, waaronder trainingsmaatje Jeroen Bolks. Met deze spectaculaire actie is Job 4e geworden bij de Bikkelrun, wat voor hem als een soort thuiswedstrijd is. Job kent het parcours goed, en ook het suppen (Stand Up Paddeling) ging hem goed af, aangezien hij zich in zijn vrije uurtjes graag op het water bevindt.

Bij de Middellange Survivalrun presteerde Dries Kelderman (ja, de pa van Gwen) erin om de 3e plek te bemachtigen bij de 40+ veteranen na een slopend parcours. De run in Leeuwarden kent vele combinatiehindernissen, die ervoor zorgen dat de onderarmen flink verzuurd raken!

De prestaties van de jeugd van THOR liegen er ook niet om. Steeds meer kinderen van de leeftijd 8-16 jaar laten zien dat de trainingsmethode in de jeugdwedstrijdgroep van THOR vruchten afwerpen.

Volgende week mag de jeugd nogmaals in actie komen in Boerakker. Ook vindt dat weekend het Studenten NK Survivalrun plaats in Enschede.

Gerelateerde artikelen

Back to top button