Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

350 kinderen bouwen mee aan Huttendorp Stadshagen

Zwolle – Timmeren, zagen, tikken … Het is één groot feest voor de kinderen die vanaf maandagochtend meedoen met het Huttendorp Stadshagen. Maar liefst 350 kids uit de wijk bouwen mee aan vele hutten op het terrein van het Twistvlietpark.

Het benodigde hout en de pallets zijn ingezameld door wijkbewoners en sponsoren. Vooraf hadden de 60 vrijwilligers houten frames gemaakte zodat het skelet van de hut al klaar was. Planken erop, een schommel eraan en natuurlijk spijkers in de muur om de meegebrachte fruittassen op te hangen.

Deze hele week zal in het teken staan van hutten bouwen, van maandagochtend t/m donderdagochtend van 10:00-12:00 uur en van 14:00-16:00 uur (behalve donderdagmiddag). Daarnaast is er voor de iets minder bouwlustige kinderen of de kinderen die even een pauze willen de gelegenheid om zich volledig uit te leven in de creatief tent.

Ook is er door de organisatie een compleet programma opgezet variërend van een junior bouwplaats voor de allerkleinsten, een voetbaltoernooi,  een bingo voor de hele wijk, een Huttendorp got talent show, een heerlijke lunch van Jumbo Nagelmaker en een grandioos eindfeest op de donderdagavond.

Meer informatie over het programma en het meedoen met het Huttendorp staat op de site.

Huttendorp Stadshagen

Ook in andere delen van de stad zijn er jeugdactiviteiten. In de Aa-Landen wordt ook een huttendorp gehouden met als thema 112. En in Zwolle Zuid en Dieze is er Jeugdland.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button