Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

350 duizend euro voor Zwolse evenementen in 2016

Een groot aantal evenementen kan in 2016 rekenen op ondersteuning van de gemeente Zwolle. De Overijsselse hoofdstad heeft ruim 350 duizend euro beschikbaar voor evenementen die zorgen voor een levendige, aantrekkelijke stad en (daarmee) ook economisch bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle. De grootste bijdrages zijn er voor het Stadsfestival (110 duizend euro) en Zwolle Unlimited (55.000 euro), maar bijvoorbeeld ook de Carnavalsoptocht (2900 euro) kan een bijdrage tegemoet zien. Net als in voorgaande jaren is voor meer evenementen een subsidieaanvraag gedaan dan dat er budget is.

Het gros van de gehonoreerde aanvragen betreft ‘kernevenementen’, activiteiten die op een groot draagvlak kunnen rekenen in de stad en regio. Die evenementen worden zo goed mogelijk ondersteund.

Evenementen die in 2016 een bijdrage verdienen zijn volgens het college: Halve Marathon, Ster van Zwolle, Zwolle Unlimited, Bevrijdingsfestival, Stadsfestival, IJsbeeldenfestival (alle zogenoemde kernevenementen in Zwolle), Blauwvingerdagen, Oranjepret, de intocht van Sinterklaas, de Omloop IJsseldelta, het Stratenfestival en Parkpret. Een nieuwe evenementen dat een bijdrage krijgt is De Sterkste Man van Nederland (5000 euro). Vermeldenswaardig is nog dat de Blauwvingerdagen kunnen rekenen op ondersteuning van de gemeentelijke diensten bij onder meer de schoonmaak na afloop. Dat geldt ook voor de Avondvierdaagse.

Criteria
In totaal werd voor 17 evenementen voor ruim 485 duizend euro aan bijdrages gevraagd. Een beoordelingscommissie heeft daar op basis van vooraf bekende criteria een keuze in gemaakt. Om voor een bijdrage in aanmerking te komen moet een evenement onder meer de toeristische aantrekkingskracht van de stad versterken, het culturele of sportieve klimaat versterken, leiden tot extra bestedingen in Zwolle en zorgen voor een prettig woon- en werkimago voor de stad. Motto daarbij is ‘Zwolle heeft het allemaal!’

Gerelateerde artikelen

Back to top button