Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – 35 jonge en oude vrijwilligers aan de slag op Natuurwerkdag Struinwaard Berkum

Zwolle – Samen buiten aan de slag en een bijdrage leveren aan jouw groene omgeving? Dat kon vrijdag en zaterdag tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligers dag in het groen. Ontspannend, gezellig en gezond! Eén van die locaties was natuurterrein de Struinwaard naast de wijk Berkum in Zwolle. Hier gingen zo’n 35 jonge en oude vrijwilligers aan de slag met het opschonen van de mooie oevers langs de vecht.

Bekijk aanstaande maandag de nieuwsreportage op onze TV kanalen.

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving. Dit jaar was het mogelijk om op twee dagen mee te doen, op vrijdag 4 en zaterdag 5 november.

Natuurwerkdag website

Samen voor Biodiversiteit

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button