Nieuws uit ZwolleSport

Terechte puntendeling Be Quick’28 en FC Horst

Zwolle – In een koud Horst heeft Be Quick zaterdag gelijk gespeeld tegen de plaatselijke trots. In een wedstrijd met verschillende gezichten zou het uiteindelijk 2-2 worden.

Bij Be Quick ziet vooral de verdediging er anders uit dan vorige week. Mick Francken en Gillian Samosir zijn er niet bij. Matthew Benschop zal pas na een uur invallen. Fysieke ongemakken zijn de oorzaak van deze afwezigheid.

Het is de ploeg aanvankelijk niet aan te zien. Een sterke openingsfase wordt na 14e minuten beloond met een hele mooie treffer van Roy van der Stouwe. Hij schiet de bal vanaf een meter of 20 in de kruising. Daarna keert het wedstrijdbeeld in het voordeel van de thuisploeg. Het tegendoelpunt lijkt onvermijdelijk en dat komt er dan ook. Na beroerd uitverdedigen maakt Jeffrey den Besten de 1-1 (35e). Be Quick mag dan nog niet eens klagen dat het met een gelijke stand de kleedkamer mag gaan opzoeken om thee te drinken.

Na de pauze wil FC Horst op dezelfde voet verder. En dat doet het dan ook. Opnieuw na matig uitverdedigen en opnieuw maak Jeffrey den Besten een rommeldoelpunt: 2-1 (53e). De bezoekers lijken dan kansloos, maar na een goede vijftien minuten slaagt de ploeg van Gillian Justiana er toch in om de bovenliggende partij te worden. Dat beeld zal de rest van de wedstrijd overheersend blijven. En Be Quick krijgt dan toch ook de beloning. Robert Zweerts schiet een vrije trap van een meter of 20 in de kruising. Een prachtig doelpunt, net als die van Roy van der Stouwe.

De bezoekers komen af en toe nog dicht bij de winnende treffer, maar die valt niet. Zou ook wel wat veel van het goede zijn geweest.

Volgende week kunt u het elftal aanmoedigen in een thuiswedstrijd. Tegenstander zal dan het hooggeplaatste Hierden zijn. Tot dan!

Opstelling Be Quick: Ewout Knol, Robin van Zomeren (46. Rik Ngimbi), Quinten Jony, Robert Zweerts, Thymo Oorburg, Roy van der Stouwe (83. Robin Gerritsen), Jeroah Balubun, Hugo Winkeler, Sander Aarten, Asse Visscher, Wilco Gerritsen (62. Matthew Benschop).