LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

35 abseilers storten zich in diepe vanaf Stadskantoor Zwolle

Zwolle – Abseilen vanaf het Stadskantoor in Zwolle! Het was één van de activiteiten tijdens het driedaagse LübeckPleinFestijn om meer reuring te krijgen op het plein in het Hanzeland. En dat lukte. Tussen de dertig en de veertig mensen stortten zich van de 35 meter hoge gevel naar onderen.

Na het inschrijven op het plein gingen de abseilers in spé via de binnenzijde van het gebouw naar de bovenste verdieping. Daar wachtte het eerste schiftingsmoment. De toch wel heel hoge open brandtrap naar het dak was voor sommigen al een beproeving. “Vijf bedachten zich nadat ze over het randje hadden gekeken. Maar zo’n 35 anderen gingen dolenthousiast naar beneden”, vertelt Madeline Slootjes, kliminstructrice van Yosemite in Zwolle.

Hoe hoog de afdaling was is niet exact duidelijk. “Ik schat zo’n 35 meter”, zegt Slootjes op de top van het gebouw. Kijkend naar de 75 meter hoge Peperbus lijkt dit te kloppen. Aan touw was er in ieder geval niet te kort. Maar liefst 50 meter hadden de mensen van Yosemite bij zich voor een veilige afdaling naar het Lübeckplein.

Het abseilen bracht er in ieder geval reuring. “Bij het Stadskantoor gingen geregeld de raampjes wijd open en hingen medewerkers naar buiten om een glimp op te vangen van het spektakel,” vertelt Anne-Marie Mosterman van de gemeente Zwolle. “Je hoorde ze ook praten in de gangen dat ze het leuk vonden, om te zien dat je dit ook met een gevel kon doen.” Ook op het plein zelf stonden mensen vol bewondering naar boven te kijken. En dat is precies wat de bedoeling was van de organisatie van het LübeckPleinFestijn: ‘Meer reuring op het doorgaans toch wat kale plein in Zwolle’.

LübeckPleinFestijn

Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 23 augustus kun je op het Lübeckplein in Zwolle lasergamen, naar de film, yogaën, muziek maken (of er juist naar luisteren), basketballen, barbecueën met je buren, etc. Genoeg te doen voor jong, student, oud, sportief, lui of liever moe. De organisatie van het LübeckPleinFestijn is daarnaast op zoek naar een tof idee om het Lübeckplein te verlevendigen. Het LübeckPleinFestijn is vrij toegankelijk. Deelname aan de meeste activiteiten is gratis. Voor een aantal activiteiten dien je vooraf te reserveren.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button