300 secondenColumns

300 SECONDEN: Mark Oldengarm (D66)

Ruimte voor Kunst en Cultuur

Zwolle – “We maken ons al jaren hard voor ruimte voor Kunst en Cultuur. En dan hebben we het ook over fysieke ruimte,” dat zei Mark Oldengarm van D66 in de rubriek 300 SECONDEN. In Zwolle hebben we de prachtigste locaties voor uitvoeringen en tentoonstellingen. Denk maar eens aan de Fundatie, DE Spiegel, Het nieuwe Stadsmuseum, Odeon, Frater, etc. Maar – volgens Mark missen we vooral ruimte om die kunst te maken.  

Studio Stadkamer is het lunchprogramma op Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
Mark Oldengarm (D66) wil zich graag inzetten om meer ruimte te creëren voor Kunst en Cultuur in Zwolle. ©RTV Focus

De vraag is natuurlijk wat de rol van de gemeente, of de politiek, daar bij is. Kunstenaars zijn ook ondernemers. hoewel wel een ‘apart’ slag. Oldengarm: “Het gaat om zowel fysieke maar ook om financiële ruimte. Je hebt gewoon geld nodig om fysieke ruimte te kunnen bieden. Maar soms wil je een individuele kunstenaar ook gewoon subsidiëren.”

In het coalitie-akkoord staat: Bij een groeiende en ontwikkelende stad hoort ook ruimte voor Kunst en Cultuur. En daar willen we dan ook op inzetten, het liefst samen met anderen.Mark Oldengarm D66

In de rubriek 300 SECONDEN krijgen de politieke partijen uit Zwolle bij toerbeurt 5 minuten de ‘vrije microfoon’ Inhoud, vorm en onderwerp worden bepaald door de gast zelf. Natuurlijk kunnen de presentatoren ook vragen stellen over het onderwerp,

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button