300 secondenBouwColumnsNieuws uit ZwolleRadio

300 SECONDEN: Johran Willegers (VVD)

Meer en snelller bouwen, vooral voor de middenklasse

Zwolle – “De hijskranen staan boven de stad, maar dat is niet genoeg,” aldus Johran Willegers. Hij – en zijn partij de VVD – wil dat er meer en sneller gebouwd gaat worden in Zwolle. De nadruk moet daarbij liggen op de middenklasse-woningen. “Eigenlijk hebben we gewoon een nieuwe wijk nodig, denk bijvoorbeeld aan Vechterpoort (een gebied rondom de wijk Berkum, red.)” Willegers zei dat in 300 SECONDEN, een rubriek in Studio Stadkamer Actueel.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma op Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
Johran Willegers (VVD) was deze week te gast in de rubriek 300 SECONDEN. Hij had het over woningbouw.

“Als we gaan bouwen moeten we dat vooral doen voor de middenklasse.” zegt Willegers. De partij wijkt daarbij af van de linkerkant van de raad die de nadruk vooral legt op de sociale woningbouw. Maar volgens Willegers zijn het vooral de de mensen met een middeninkomen die muurvast zitten. Voor de sociale woningen komen ze niet in aanmerking en andere woningen zijn onbetaalbaar. Hij kent zelfs mensen die al uit Zwolle zijn vertrokken omdat ze hier geen woning kunnen vinden. “Er is niets mis met Meppel natuurlijk, maar deze mensen moeten we gewoon in Zwolle kunnen en willen houden”.

Groene eisen

De VVD verwacht dat als er meer woningen in het middensegment gebouwd gaan worden, dat de prijzen dan ook weer zullen dalen. Ook vroeg Willegers zich in de rubriek af of we niet te ver doorschieten met alle eisen die we aan woningbouw stellen. “Ik noem het maar groene eisen: woningen moeten klimaatadaptief zijn, circulairgebouw worden, natuurlijk inclusief. Hele goede uitgangspunten, maar ze worden er wel erg duur van.”

In de rubriek 300 SECONDEN krijgen de politieke partijen uit Zwolle bij toerbeurt 5 minuten de ‘vrije microfoon’ Inhoud, vorm en onderwerp worden bepaald door de gast zelf. Natuurlijk kunnen de presentatoren ook vragen stellen over het onderwerp,

Gerelateerde artikelen

Back to top button