300 secondenColumnsNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRadioStudio Stadkamer

300 SECONDEN: Jeroen Doornbos (VVD)

De Energietransitie

Zwolle – “…natuurlijk wil ook ik dat we allemaal overschakelen naar duurzame energie. Maar het moet ook betaalbaar zijn voor iedereen.” dat zei Jeroen Doornbos dinsdagmiddag in Studio Stadkamer.
Als je wilt weten wat één van de belangrijke thema’s op het stadhuis is, hoef je alleen maar onze rubriek 300 Seconden te volgen. Die energietransitie komt namelijk zeer regelmatig aan bod. Ook Doornbos was te gast in de rubriek 300 Seconden.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag – tussen 12 en 14 uur – wordt dit live uitgezonden vanuit het Huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
Jeroen Doornbos (VVD Zwolle) maakt zich zorgen over de betaalbaarheid van de energietransitie. ©RTV Focus

“Het mag niet zo zijn dat je, doordat je gedwongen wordt om over te schakelen op duurzame energie, je andere noodzakelijke dingen, bijvoorbeeld de zwemles van je kind,  moet laten,” volgens Doornbos en de Zwolse fractie van de VVD bestaat die kans wel als we in een te snel tempo overschakelen. De ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld de biomassacentrale laten zien – volgens de partij – dat het in ieder geval anders moet. “Leer daar van, zeggen we,” aldus Doornbos. “Er komen technische veranderingen aan. Laten we ervoor zorgen dat we straks niet alleen de lasten van de energietransitie (de kosten dus) hebben als Zwollenaar, maar ook de lusten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button