300 secondenColumnsNieuws uit Zwolle

300 SECONDEN: Brammert Geerling (SP)

Armoedebestrijding

Zwolle – “…maar eerlijk gezegd word ik er cynisch van.” zei Brammert Geerling van de SP dinsdagmiddag in Studio Stadkamer. De fractievoorzitter van de socialisten had het over de armoedebestrijding in de stad. “Als je nu door Zwolle loopt, dan wordt je vrolijk. Maar voor heel veel Zwollenaren geldt dat ze die vrolijkheid niet kunnen delen door financi√ęle problemen. Ik kan zeggen dat ik dat schokkend vind….” Het cynische gevoel wil hij vrijdag omzetten in daden door bijvoorbeeld de toeslag voor √©√©nouder gezinnen fors te laten verhogen. Geerling was te gast in de rubriek 300 Seconden.

Studio Stadkamer is het lunchprogramma van Radio Focus. Iedere dinsdag en vrijdag Рtussen 12 en 14 uur Рwordt dit live uitgezonden vanuit het Huiskamercafé van de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.
Brammert Geerling (SP) We moeten het vaker over armoede in Zwolle hebben. En daar beginnen we vrijdag mee. ©RTV Focus

Ruim 9500 inwoners van Zwolle moeten van een absoluut minimum rondkomen. Daarvan zijn er ruim 2000 in een kinderleeftijd. Dit stond te lezen in de laatste armoedemonitor van Zwolle. Alle politieke partijen zijn het eens, dat zijn er veel te veel. Je zou verwachten dat het er in de raadszaal heel vaak over gaat. Maar volgens Geerling is dat niet zo. “Het gaat er gewoon niet vaak over, we hebben wel een armoedebeleid maar daar blijft het dan ook bij.”

De SP stelt voor om de bijdrage voor √©√©noudergezinnen te verhogen naar ‚ā¨368. “Dat is fors ja, maar ook gewoon nodig.” Dat voorstel gaat de SP dan ook vrijdag 8 november indienen bij de behandeling van de Gemeentebegroting voor 2020. “We verwachten zeker wel wat steun van andere partijen voor dit voorstel.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button