Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

300 kinderen kwamen af op Kinderfilm Festival

Afgelopen weekend vond in het Fraterhuis het Fantastisch Kinderfilm Festival plaats, speciaal voor de allerkleinsten. Ruim 300 kinderen, in de leeftijdscategorie van twee tot tien jaar, konden kennismaken met kwaliteitsfilm op het grote 4K filmdoek in het vernieuwde Fraterhuis.

Het Fraterhuis stroomde dit weekend vol met jonge bezoekers en hun (groot)ouders. Het thema van het Fantastisch Kinderfilm Festival was klussen. Met maar liefst 12 filmvoorstellingen (er bleek zelfs één extra voorstelling nodig) en een exclusieve festivalwerkplaats was het een succesvol experiment voor de vrijwilligers van het Fraterhuis. Dit bleek ook uit de verraste reacties van enthousiaste families.

Veel ouders stapten voor het eerst met hun jonge kroost over de drempel bij het lokale filmtheater. Enkele jonge bezoekers wisten zelfs hun ouders te overtuigen om op zondag nogmaals de carnavalsdrukte te trotseren en naar het Fraterhuis te gaan. Op die zondag bleek de voorstelling van Buurman & Buurman in een volle Manegezaal de ‘carnavalstopper’ van het festivalweekend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button