EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

300 extra parkeerplekken voor de fiets bij station en stadsmuur

Er komen 342 extra fietsparkeerplekken in de stad. In de Pletterstraat worden 102 extra plekken gecreëerd om de fiets te stallen. Aan de Oosterlaan wordt de enkele fietsenstalling vervangen voor etagerekken waarmee er 240 extra fietsparkeerplekken worden toegevoegd.

Fietsvakken en bankjes aan de Pletterstraat (bij IJssalon Saluti)

In de Pletterstraat wordt veel gebruik gemaakt van de huidige 72 fietsparkeerplekken. De capaciteit schiet te kort en bovendien werkt de huidige stalling een barrière op voor voetgangers vanaf de Diezerpoortenplas. In de Pletterstraat worden fietsvakken met nietjes aangelegd, waardoor er voor 174 fietsen een parkeerplek is. Daarnaast worden er ook bankjes geplaatst om bezoekers een zitmogelijkheid te bieden en om stallen van fietsen buiten de vakken tegen te gaan. Om de extra fietsen te kunnen stallen wordt de rijbaan versmald. Door het invoeren van een stopverbod aan de zijde van de stadsmuur blijft de parkeergarage bereikbaar en wordt de verkeerssituatie overzichtelijker. Laden en lossen blijft mogelijk. De werkzaamheden worden in het voorjaar van 2016 uitgevoerd.

Oosterlaan bij station krijgt etage fietsenrekken

Uit recente tellingen blijkt dat de fietsenrekken aan de Oosterlaan overbezet zijn. Er worden veel fietsen buiten de rekken geplaatst, dit geeft een rommelige aanblik. Door de enkele fietsenrekken te vervangen door zogenoemde etagerekken komen er 240 extra fietsplekken bij, waarmee de capaciteit aan de Oosterlaan naar 1490 gaat. Naar verwachting zijn de rekken begin september vervangen.

fietsparkeren pletterstraat

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button