Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

300 bakken met geraniums zetten de stad in een bloemenpracht

Zwolle – Overal in de binnenstad van Zwolle hangen sinds deze week fleurige bloembakken. Het gaat om een nieuw initiatief van de binnenstad-ondernemers om Zwolle nog aantrekkelijker en mooier te maken dan het nu al is.

Samen met de leverancier Flower and Shower hebben een aantal bestuursleden van het ZwolleFonds en leden van de werkgroep Gastvrije en Vitale binnenstad hun wekker dinsdagochtend iets vroeger gezet. Om 06.00 gingen ze aan de slag. Aan alle brugleuningen maar ook aan heel veel lantaarnpalen hangen nu baskets gevuld met geraniums. In totaal maar liefst 300 stuks. Over een week of twee komen er ook nog zo’n 15 towers bij; 2 meter hoge zuilen met geraniums. Deze zuilen moeten eerst nog tot bloei komen voordat ze geplaatst kunnen worden.

geraniums 3

Volgens Theo Runhaar, één van de aanjagers van het project, is de actie gelijk goed ontvangen. “De gemeente Zwolle heeft direct alle medewerking verleend. En ook pandeigenaren en de beslissers van franchiseketens in de Diezerstraat deden gelijk mee. Dat het nu door het ZwolleFonds betaald wordt maakt het natuurlijk veel makkelijker”.

Ook al werd het idee direct door iedereen goed ontvangen, het was nog wel lastig om de juiste plekken te vinden. Runhaar: “Je kunt niet zomaar overal iets ophangen. Het moet gelijk verdeeld worden over de straten. Maar je moet ook rekening houden met beveiligingscamera’s die niet geblokkeerd kunnen worden of het uitzicht van binnenstadbewoners die boven de winkels wonen. Ook zijn er plekken waar we niks kunnen bevestigen. In de Sassenpoorterbrug en het Pelserbrugje kunnen we bijvoorbeeld niet boren. Op deze plekken komen dan ook de zuilen te staan”
geraniums 2

De leverancier Flower en Shower gaat de bloembakken onderhouden. Met een speciale servicewagen krijgen de bloemen water. En dat gebeurd iets vaker als het erg warm is.

De geraniums zijn de zomerversiering en hangen tot en met september in de binnenstad. Daarna komt op dezelfde plekken de sfeerverlichting te hangen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button