112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

30-jarige Zwollenaar aangehouden in zaak overleden 67-jarige vrouw Zwolle

Zwolle – In de zaak van de aangetroffen 67-jarige overleden vrouw aan de Lortzinghof/Nicolaihof in Zwolle dinsdagmiddag, is woensdagavond een 30-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij zit momenteel vast en het verdere onderzoek loopt nog altijd, zo meldt de politie Overijssel. De politie roept getuigen op zich te melden om meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden van de gebeurtenis.

Op dinsdagmiddag 2 juli om ongeveer 14.00 uur ontving de politie een melding van een mogelijk steekincident op de parkeerplaats tussen de Lortzinghof en Nicolaihof. Hulpdiensten troffen daar een 67-jarige vrouw uit Zwolle aan die ernstig gewond was. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten, overleed de vrouw ter plekke aan haar verwondingen. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek en gaat uit van een misdrijf.

Getuigenoproep

De politie zoekt getuigen die tussen 12:00 en 14:00 uur in de omgeving van de parkeerplaats tussen de Lortzinghof en Nicolaihof waren. Ook camerabeelden uit deze periode en omgeving kunnen cruciaal zijn voor het onderzoek. Heeft u beelden of was u in de buurt tussen de genoemde tijdstippen, ook als er niets opvallends op te zien is? Neem dan contact op met de politie. Beeldmateriaal kan worden geüpload via het meldformulier op de website van de politie.

Ondersteuning voor Omwonenden

Woensdagavond werd er voor de omwonenden de mogelijkheid geboden om in gesprek te gaan met medewerkers van de politie, Travers Welzijn, Gemeente Zwolle en het Sociaal Wijkteam Zwolle. Deze bijeenkomst vond plaats  op de parkeerplaats bij de hoek Nicolaihof en Schumannlaan. Ook burgemeester Peter Snijders was hierbij aanwezig om zijn steun te betuigen.

UPDATE – 67-jarige vrouw dood aangetroffen op parkeerplaats in Zwolle; vermoedelijk steekincident

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren