112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

29-jarige man veroordeeld tot 7 jaar cel

Zwolle – Een 29-jarige man uit Zwolle is veroordeeld tot 7 jaar cel omdat hij op 22 oktober 2014 een man in zijn achterhoofd schoot. Zij stonden op dat moment in een woning op de 8e etage van een Zwols flatgebouw.

Het slachtoffer overleefde het schot, vluchtte de flat uit en probeerde via de balustrade naar beneden te komen. Tussen de 6e en 5e verdieping verloor hij zijn grip en viel naar beneden op het afdak van de centrale ingang, met de kogel nog in zijn achterhoofd. Ook de val overleefde hij.

De rechtbank Overijssel oordeelt dat de 29-jarige Zwollenaar schuldig is aan een poging tot doodslag. Hij moet een schadevergoeding betalen van ruim 28.000 euro en een eerdere voorwaardelijke straf van 8 maanden uitzitten. De rechtbank oordeelt dat een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is.

Het recidiverisico wordt door de reclassering ingeschat als hoog. De schutter komt voor de tweede maal in korte tijd in aanraking met justitie vanwege een ernstig geweldsdelict. Hij was slechts drie maanden uit detentie en pleegde dit feit binnen zijn proeftijd.

Lees ook,

Meerdere aanhoudingen in onderzoek val van flatgebouw

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button