Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

28 semipermanente huurwoningen voor spoedzoekers opgeleverd aan Mimosastraat

Zwolle – Woningcorporatie SWZ heeft aan de Mimosastraat in de Zwolse wijk de Pierik 28 semipermanente woningen opgeleverd. Met de realisatie van het nieuwe complex ‘De Vlindertuin’ is wederom een bijdrage geleverd aan de grote vraag naar kleine sociale huurwoningen In Zwolle. Veel woningzoekenden hebben met deze woningen een nieuw thuis gekregen.

De 28 huurwoningen blijven voor een duur van 15 jaar staan op de locatie  die ook wel bekend staat als De Vlindertuin (naast De Oude Ambachtsschool). Het complex bestaat uit 22 appartementen van 36 vierkante meter en 6 appartementen van 18 vierkante meter.

Iedere woning heeft een nette basic keuken met 4-pits kookplaat, deze kan geplaatst worden op bijvoorbeeld een lage koelkast. De binnenwanden zijn geschilderd en behangen en op de vloer komt PVC in houtlook. Voor de ramen komen gordijnen te hangen. Daarnaast is de verwarming, het warmwater en het koken elektrisch geregeld (all-electric).

De netto huurprijs voor een twee kamerappartement bedraagt € 510,- en voor een één kamerappartement € 398,50 per maand. De bijkomende servicekosten bedragen € 56,90 per maand (o.a. € 30,00 voor elektra en € 5,50 voor water). U hoeft zich niet zelf aan te melden bij Vitens en/of een energieleverancier.

Deze woningen zijn speciaal voor mensen die dringend woonruimte nodig hebben. De woningen zijn verhuurd via instanties of via De Woningzoeker.

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button