112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

250 Zwolse cokesnuivers krijgen sms’je van politie

Zwolle – Meer dan 250 kopers van cocaïne krijgen vandaag een smsje van de politie. Het doel van deze actie is om de snuivers en kopers wakker te schudden en van de coke af te helpen. Het is niet dat eerste keer dat de politie dit doet, eerder dit jaar klikten 350 ontvangers daadwerkelijk op de link die in het berichtje stond.

Linkjes

In het sms’je staat er eens stukje met daarin een aantal linkjes. De linkjes leiden naar adressen van hulpverleners en ervaringsverhalen. Volgens de politie klikken de mensen op linkjes, hoeveel mensen dat zijn, is onbekend. ‘Je hebt een sms ontvangen omdat jouw nummer voorkomt in een telefoon van een coke-dealer. Je bent één van de ruim 250 mogelijke gebruikers die dit sms’je ontvingen. Het gebruik van coke heeft veel invloed op jezelf, jouw omgeving en de stad waarin je leeft. In Zwolle zien we al enige tijd ernstige geweldsincidenten, van autobranden tot aanslagen op iemands leven. Dat is voor een groot deel het gevolg van het dealen in harddrugs.’, kunnen we lezen op de website waar gebruikers naar worden doorverwezen.

De cijfers:

  • Vanuit de sms gingen 350 personen naar de homepage.
  • Zeventig klikten door naar de pagina’s voor hulpverlening.
  • Acht personen hebben direct vanaf de site met één van de hulpverleners gebeld.
  • Honderd bezoekers klikten door naar de twaalf stappen / zelfhulpgroepen.
  • Volgens Cocaïne Anonymus (één van de zelfhulpgroepen) was er een sterke toename in WhatsApp-vragen na de sms-actie.
  • Vanaf de start van de actie zijn er tot nu drieduizend unieke bezoekers.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button