CoronavirusKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

24x Coronaproof kerstvakantie voor thuis

Zwolle – In de kerstvakantie zitten we dit jaar door corona meer thuis dan normaal. Toch mag dat de kerstpret niet drukken. We maken er gewoon thuis een groot kerstfeest van! Met deze leuke kerstactiviteiten voor thuis hoeven kinderen zich niet te vervelen in de kerstvakantie.

1

Leg deze speciale Kerst vast door veel foto’s te maken met het gezin. Tip: een paar grappige props (denk aan een baard, een kerstmuts of een gekke bril) maken het extra leuk.

2

Organiseer een geblinddoekte kerstproeverij voor je kids. Laat ze allerlei kersthapjes, sausjes en drankjes proeven. Raden ze het goed?

3

Een voordeur met een grote kerstkrans maakt jullie huis extra feestelijk. Vraag de kids om er eentje te maken.

 

4

Vraag elkaar de oren van het hoofd met de vragen uit de Kidsproof Kletspraat. De wintereditie is extra toepasselijk in de kerstperiode.

5

Kinderen kunnen een kerststukje maken voor opa en oma of voor een oudere in de buurt. Tip: maak vooraf een boswandeling om mooie takken en bladeren te verzamelen voor in het kerststukje.

6

Hmmm! Bij Kerst hoort natuurlijk heel veel lekkers. Veel kinderen vermaken zich uren met kerstkoekjes bakken én daarna opeten!

7

Het is tijd voor een knallende kerstvakantiedisco met alle favoriete kerstsongs van de kinderen. Mama en papa zet die noise-cancelling koptelefoon maar alvast op 😉

8

Pyjama aan, kersttrui aan, dekentje erbij en jullie favoriete kerstvakantiefilm. Kies op een luie dag voor een gezellige thuisbios. Of maak je eigen buitenbios met vuurkorf, plaid en warme chocolademelk.

9

De kerstvakantie is hét moment om weer eens tijd te maken voor gezellige spelletjes.

10

Vraag je kinderen wie ze allemaal een gelukkig nieuwjaar willen sturen, schrijf op elke kaart een lief bericht en doe ze daarna samen op de bus.

11

Pas op: kans op een kliederboel! Kinderen kunnen zelf nepsneeuw maken, bijvoorbeeld van maïzena, en daarmee een sneeuwlandschap of sneeuwpop fabriceren.

12

Een middagje kleuren en knutselen in kerstthema is zo gek nog niet. Kinderen kunnen aan de slag met raamschilderingen, lieve kerstelfjes maken, een kersttekening voor opa en oma maken of hun eigen gelukkig nieuwjaarkaart knutselen.

13

Koop jij je kerstkransjes, kerststol en hulstblaadjes van chocolade altijd kant en klaar in de supermarkt? Wij ook 😉 Probeer één van deze kerstlekkernijen eens helemaal zelf te maken.

14

Leer je kind breien en begin samen aan een sneeuwmuts of een sjaal. Voor de échte breiwonders: brei zelf een kersttrui.

15

Maak een kerstvakantiequiz voor het gezin, bijvoorbeeld via Kahoot. Dat wordt vast lachen!

16

Ieder familielid zoekt minimaal 5 favoriete kerstliedjes uit voor jullie eigen kerstvakantieafspeellijst. En daarna mag de lijst aan op repeat!

17

Kinderen kunnen zelf een kaars versieren met stiften of bijvoorbeeld een draaikaars maken.

18

Videobel je lieve familie en vrienden om ze een kerstvakangtiegroet te brengen.

19

Wist je dat er heel veel lekkere kindercocktails zijn (zonder alcohol). Haal allemaal een cocktailoutfit uit de kast en ga een avondje fijnproeven.

21

Als het buiten vriest kun je ijsbellen maken met bellenblaas.

 

 

Bron: kidsproof.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button