112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

24-jarige Somaliër krijgt 42 maanden voor overval op Xenos Zwolle

Zwolle – Een 24-jarige man uit Somalië is veroordeeld tot 42 maanden cel voor de gewapende winkeloverval op de Xenos in het centrum van Zwolle.

Buit 20 euro

Op dinsdag 11 oktober rond 14.50 uur werd de Xenos winkel aan de Kleine Aa overvallen. Verdachte heeft eerst enkele rondjes in de winkel gelopen waarna hij naar de kassa is gegaan. Daar is hij achter de 16-jarige kassamedewerkster gaan staan en heeft het stanleymes tegen haar lichaam gedrukt. De 24-jarige verdachte heeft hierbij het slachtoffer in haar zij gestoken en geld geëist. Nadat verdachte een biljet van € 20,- van de kassa had gepakt, heeft hij de winkel verlaten.

Licht gewond door stanleymes

Na de melding waren meerdere agenten binnen enkele minuten ter plaatse. Ze troffen de werkneemster aan die flink geschrokken was en licht gewond geraakt. Na ter plaatse te zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel is ze door het bedrijfsopvangteam van de winkelketen opgevangen.

De rechter heeft er bij de bepaling van de strafmaat rekening gehouden dat de verdachte eerder veroordeel is geweest voor vermogens- en geweldsdelicten en dat hij het slachtoffer grote angst heeft aangejaagd. Zij heeft naar eigen zeggen haar gevoel van veiligheid verloren.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button