Nieuws uit ZwolleVoorpagina

21-jarige dader overvaller Minoyu in Stadshagen krijgt jeugddetentie

Zwolle – De rechtbank Overijssel heeft de 21-jarige man veroordeelt tot een jeugddetentie van 304 dagen. De man wordt veroordeelt voor een poging tot overval van het Chinese restaurant Minoyou in de wijk Stadshagen in Zwolle. De man bedreigde de eigenaar met de dood, maakte stekende bewegingen en dwong hem om geld af te geven. Naast de jeugddetentie moet hij onder andere de restauranteigenaar een schadevergoeding betalen en krijgt hij een locatieverbod.

Dikke winterjas met 34 graden bloedhitte

Het ging om een zeer opvallende zaak. Zaterdag 8 augustus 2020 rond 10 voor 6 vond de overval plaats op het Chinese restaurant de Minoyu aan de Belvederelaan. De overvaller kwam met een mes binnen en bedreigde het personeel. Uiteindelijk is de overvaller gevlucht via het Twistvlietpad. De overvaller had een dikke zwarte jas aan, wat zeer opvallend was gezien de temperatuur van 34 graden op dat moment.

Bord bami bekogeld

De 40-jarige eigenaar van het Aziatische restaurant Minoyu, aan de Belvederelaan in Zwolle, wist de overvaller op een dappere manier weg te jagen. Terwijl hij werd bedreigd met een groot mes, bekogelde hij zijn belager met allerlei spullen waaronder een bord bami.

De actie kwam de overvaller duur te staan. Hij moet nu voor 304 dagen naar de jeugdgevangenis. Van de 304 dagen jeugddetentie zijn 120 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button