Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

1e editie THOR RUN Zwolle zeer spektaculair!

Zwolle – Afgelopen zaterdag 1 juli vond de eerste editie plaats van de THOR RUN Zwolle. Vanuit de regio en het hele land namen meer dan 750 atleten deel in verschillende categoriën. Het regenachtige weer verzwaarde het pittige parcours behoorlijk. Er was een 3 en 7km Obstakelrun en een 7km Survivalrun met diverse moeilijkere hindernissen. Bij de wedstrijdlopers werd niet topfavoriet Werner Valk maar Thoriaan Thom van Cappelle uit Zwolle met een tijd van 44min en 46sec verrassend winnaar.

Van jong tot oud, individueel of in een koppel of team trotseerden alle deelnemers het parcours. Bij de 3km moest men 22 hindernissen overwinnen en bij de 7km zelfs 42. De laatste kilometer telde 10 hindernissen kort achter elkaar en zorgde samen met de natte complexe eindhindernis een pittig maar zeer spektaculair slotstuk. Veel bezoekers genoten van de strijd die iedereen leverde en de trots die velen hadden bij het halen van de finish. De deelnemers moesten door het water, over balken, langs touwen en netten, kayakken, en sleepten banden in park Weezenlanden waarbij de brandweer ze ook nog onder vuur nam.

De wedstrijdlopers gingen hard van start. Zo ook Thom van Cappellen uit Zwolle die uiteindelijk met 1minuut voorsprong de finishbel rinkelde voor Werner Valk uit Friesland. Werner is de nummer 2 van de Nationale competitie Survivalrun en werd daardoor door velen getipt als winnaar. Dries Kelderman, ook van THOR en veteraan, werd knap 3e tussen de veel jongere Werner en Thom en de Fries Robin Kamperveen. Uit de einduitslag bleek het thuisvoordeel voor meer Thorianen.

Geen één hindernis van de 42 was hetzelfde en het parcours slingerde prachtig van de THOR locatie naar en van park Weezenlanden. De deelnemers van buiten Zwolle kwamen er op deze manier achter hoe groen en klantvriendelijk Zwolle is aangezien menigeen aangaf op basis hiervan volgend jaar zeker weer te komen.

Het pittige parcours lag tegen de binnenstad aan en kende toch verrassend veel groen. Een mix die enorm werd gewaardeerd. Bij iedere hindernis stond minstens 1 jurylid. Daarnaast waren er drinkposten, catering, schoonmaak en wat al niet meer. Oftewel heel veel vrijwilligers. Het schijnt voor een stad extra moeilijk te zijn deze vrijwilligers te vinden maar Zwolle en THOR hebben late zien dat het toch wel kan doordat veel leden en diverse familie en vrienden hun bijdrage leverden. Een uitgebreide BBQ na het opruimen was hiervoor een mooie blijk van waardering.
Het bestuur van de THOR RUN gaat v.w.b. de categorie Survivalrun in overleg met de Survivalrun Bond Nederland of er op basis van dit success volgend jaar de THOR RUN kan worden beoordeeld met als doel opgenomen te worden in de Nationale competitie.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button