Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

18 duizend liter water voor bomen op oude Wezenlanden locatie

Zwolle – Ze zijn kwetsbaar en droog! De bijzondere bomen aan de Grijpswaldstraat op de oude Wezenlanden locatie. Daarom krijgen ze trekkerladingen vol met water, om te zorgen dat ze niet sneuvelen door de aanhoudende droogte.

De bijzondere bomen werden bij de sloop van het oude Wezenlanden ziekenhuis weggehaald. Begin dit jaar werden ze herplant op een pleintje tussen de nieuwbouwwoningen. Juist omdat het wortelstelsel van de bomen zich opnieuw moeten ontwikkelen zijn ze erg kwetsbaar en drogen ze uit. Daarom heeft de aannemer van het nieuwbouwproject een loonwerker gevraagd om de bomen water te geven. “In de hoop dat ze niet dood gaan.”

Loonwerker Melvin, chauffeur op de tractor, haalt het water uit de gracht aan het Groot Wezenland. Elke tank bevat circa 6 duizend liter water. Het was vandaag de derde lading water die hij gelost heeft. De bomen hebben dus al 18 duizend liter aan water gehad.

Het droge weer blijft voorlopig nog aan, het is overal echt kurkdroog en het einde is nog niet in zicht. De sproeibeurten zullen dan ook nog wel even aanhouden.

Foto’s: Peter Denekamp

Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button