Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Groep klimaatactivisten voert actie op de fiets

Zwolle – Op donderdagmiddag- 28 oktober fietste een groep klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) en Friday For Future (FFF) door de stad. De activisten willen de Zwollenaren op deze manier informeren over de klimaatcrisis.

De groep fietste langs alle wijkwinkelcentra van Zwolle om met winkelende Zwollenaren in gesprek te gaan en hen op te roepen om ook in actie te komen voor het klimaat.  “De klimaatcrisis kwam dit jaar heel dichtbij. De overstromingen in Limburg lieten zien dat het water ons vanaf een onverwachtse hoek in kan halen,” klonk het op het winkelcentrum in Holtenbroek. Een klimaatactivist van XR gaf deze noodkreet aan de winkelende Holtenbroekers om zo de urgentie van de klimaatcrisis aan te tonen: “Daarom vraag ik jullie om stil te staan bij wat echt belangrijk is, en 6 november naar Amsterdam te komen om mee te lopen in de grootste klimaatmars die Nederland ooit gekend heet.”

De actie komt op dezelfde dag als de Raad van State het klimaatbeleid van het kabinet onder de loep neemt: volgens de RvS doet het kabinet veel te weinig om een totale klimaatramp te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button