Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

15 euro boete en weggesleepte fiets bij foutparkeren op Grote Markt en omgeving

Zwolle – Fietsen horen keurig gestald op de daartoe aangewezen plaatsen in Zwolle. Zo niet, dan wordt de fiets verwijderd. Gold deze regel tot voor kort alleen op de Grote Markt in Zwolle, nu is dit ook van toepassing op fout geparkeerde fietsen in de Diezerstraat, Oude Vismarkt, Gasthuisplein en een deel van de Melkmarkt. Dit besloot de gemeenteraad van Zwolle maandagavond ondanks dat vier partijen het er niet mee eens waren (Groen Links, D66, CDA en SP).

1500 extra parkeerplekken

Om de fietsen ook allemaal te kunnen parkeren in de binnenstad krijgt Zwolle 1500 extra fiets-parkeerplaatsen. Variërend van ‘nietjes’ tot een inpandige gratis stalling op het Gasthuisplein.

Fietscoaches wijzen de weg

Voor iedereen die niet weet waar hij zijn fiets kwijt kan worden er ‘fietscoaches’ in het leven geroepen. Deze coaches wijzen de fietsers naar de nieuwe fietsparkeerplekken.

Wegslepen en 15 euro boete

Degene die toch zijn fiets achterlaat op een plek waar dat niet meer mag, kan bij terugkeer een weggesleepte fiets verwachten. Deze is weer af te halen bij de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) aan de Derk Buismanstraat 23 (een zijstraat van de Oosterlaan bij het station) tegen betaling van een boete van 15 euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button