Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Wielervereniging zoekt versterking voor wedstrijden

Zwolle – Vroeg op de zaterdagochtend komt de lokale wielervereniging Hanzerenners Zwolle samen in de Wijthmenerplas om te trainen. De wielrenners zijn fanatiek in de weer om een eliteteam te realiseren. Het team is daarom op zoek naar talent om hun team te versterken.

Ploegleider Rik Jansen vertelt enthousiast over Hanzerenners Zwolle. “Hanzerenners Zwolle is een fanatieke wielervereniging voor iedereen die graag kennis wilt maken met wedstrijdwielrennen. We hebben 130 leden, waarvan 50 jeugdleden. We maken wielrennen mogelijk van instapniveau tot het hoogste niveau. Daarom zijn we aan het trainen om een eliteteam op te zetten.”

Clubcompetitie

Het team doelt om in 2022 mee te doen aan de Nederlandse Loterij Clubcompetitie. Tijdens de competitie nemen wielerclubs in wedstrijden door het hele land het tegen elkaar op om de eretitel ‘Beste club van Nederland’ te winnen. In totaal zijn er 10 nationale wedstrijden. Om dit te kunnen halen, is het team nog op zoek naar wielertalent.

“We zijn op zoek naar renners. Het elite spectrum waar we naar op zoek zijn is niet per definitie voor iedereen weg gelegd. Het is het keukenkampioendivisie van het wielrennen. Daar hoort bij dat we naar fanatieke renners op zoek zijn. Dat betekent dat we niet het beste van het beste zoeken. We willen graag een opleidingsteam zijn in de regio Zwolle. Op die manier willen we het zo ‘professioneel’ mogelijk maken voor iedereen die dat leuk vindt,” vertelt Jansen.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button