Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Volgende week rijden er geen treinen van, naar of via Zwolle

Zwolle – Vanaf woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei werkt ProRail aan het spoor. Er rijden zes dagen geen treinen van, naar of via Zwolle.

NS rijdt tussen de data met NS bussen tussen Zwolle en ’t Harde, Zwolle en Kampen-Zuid, Zwolle en Meppel en tussen Zwolle en Olst. Blauwnet zet bussen in tussen Zwolle-Kampen, Zwolle-Raalte en Zwolle-Dalfsen.

Arriva zet touringcars in als treinvervangend vervoer. Het vervoerssysteem biedt reizigers met een beperking een taxiservice. Door telefonisch contact te maken via 0800 022545 kan er een taxi geregeld worden. Het telefoonnummer brengt geen kosten mee. De bereikbare tijden zijn maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur.

Werkzaamheden

ProRail werkt aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen. In de meivakantie staan uiteenlopende werkzaamheden op het programma. Van bovenleiding tot kabelwerk in de grond en van spoorwerk tot seinen. Ook op station Zwolle gaat ProRail aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleiding en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vernieuwd. En op andere trajecten rond Zwolle voert ProRail diverse werkzaamheden uit zoals onderhoudswerkzaamheden tussen Zwolle en Olst en tussen Herfte en Meppel. Bij Wijhe wordt een perron aangepast, bij Dedemsvaart zijn er kabelwerkzaamheden en bij Staphorst wordt gewerkt aan een technische ruimte voor de energievoorziening.

Advies

Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd en de reis kort van te voren te plannen. Dit kan via de reisplanner in de NS-app of Arriva-app en/of via de websites van NS, Arriva en Keolis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button