Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

13.000 kinderen doen mee met Koningsspelen Zwolle

Van 18 tot en met 25 april vindt de elfde Nationale Sportweek plaats. Door het organiseren van activiteiten op scholen, binnen de kinderopvang, in de buurt en bij sportverenigingen streeft SportService Zwolle naar een week waarin iedereen kan ontdekken hoe leuk het is om te sporten. Als feestelijke afsluiting van deze week vinden op vrijdag 24 april de Koningsspelen plaats.

ZWOLLE – De Nationale Sportweek en Koningsspelen worden in alle delen van het land georganiseerd, met als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg te laten vinden naar de sportvereniging. SportService Zwolle zal net als voorgaande jaren voor de nationale sportweek weer een weekprogramma voor scholen aanbieden om tijdens schooltijd sport en bewegen een prominente plek te geven.

13.000 kinderen van 53 Zwolse basisscholen

De Koningsspelen vinden dit jaar plaats op vrijdag 24 april 2015, de laatste vrijdag voor Koningsdag. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. De Koningssportdag wordt voorafgegaan door een gezond maar bovenal feestelijk Koningsontbijt en een gezamenlijke dans als warming-up. Ruim 13.000 kinderen van 53 Zwolse basisscholen nemen over twee maanden deel aan de Koningsspelen in Zwolle!

SportService Zwolle organiseert en faciliteert de Koningsspelen, in samenwerking met Zwolse sportverenigingen, Landstede, Deltion College, TAK en andere wijkpartners. Op vijf sportparken in de stad wordt dit evenement door SportService Zwolle georganiseerd. Scholen die niet deelnemen aan deze georganiseerde Koningsspelen, worden verschillende handreikingen aangeboden om de Koningsspelen zelfstandig te organiseren. Daarbij kunnen studenten van het Deltion College ingezet worden voor de uitvoering van sportactiviteiten. Elke school kan de Koningsspelen op deze manier vormgeven naar eigen wensen en mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button