Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

12e Regiofinale FIRST LEGO League bij Deltion

Zwolle – Al voor het 12e jaar op rij organiseert het Deltion College op donderdag 28 en vrijdag 29 november de regiofinale van de FIRST LEGO League. Meer dan 1.100 basis- en vo-leerlingen maakten tijdens de FIRST LEGO League kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

Elk jaar is het enthousiasme bij de basis- en vo-scholen weer groot. Afgelopen september zijn 40 wedstrijdteams van basis – en vo-scholen gestart met het bouwen en programmeren van robots. Tijdens de 12de regiofinale strijden deze robots met elkaar door zoveel mogelijk missies te voltooien in de wedstrijdarena. Het thema voor dit schooljaar is “City Shaper“.

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens dit seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. De leerlingen worden naast het technische gedeelte uitgedaagd om met elkaar na te denken over het bouwen van de ideale stad. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion worden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Een daverend succes wat jaar in en jaar uit basis- en vo-leerlingen laat kennismaken met de ontwikkelingen van vandaag en morgen!

Onderwijsproject

Voor Deltion vormt de FIRST LEGO League al een aantal jaar een groot onderwijsproject. Rondom de wedstrijd worden technische doe-activiteiten aangeboden voor deelnemers en supporters. Studenten van de mbo-opleidingen Procestechniek, Meubel- en houttechniek, Mechatronica, Installatietechniek, Verf- en applicatietechniek, Optiek, Facilitair, Beveiliging, Bouwkunde en de opleiding Bakkerij & Patisserie dragen hier aan bij.

Deltion College

Door uitdagende activiteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren we interesse in onderwijs en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.

Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button