Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

12,5 jaar Ronald McDonald Business Breakfastclub Zwolle levert ruim een half miljoen op

Zwolle – Dinsdag 20 september werd er met een extra feestelijk ontbijt bij Museum ANNO het koperen jubileum van de Ronald McDonald Business Breakfastclub gevierd.

In de afgelopen 12,5 jaar werden 110 ontbijten georganiseerd bij verschillende bedrijven op vaak onverwacht verrassende plekken. In de loop der jaren hebben de leden heel wat bedrijven beter leren kennen, maar, belangrijker nog, samen jaarlijks een structurele bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van het Ronald McDonald Huis Zwolle. In totaal brachten de leden van de Breakfastclub in de afgelopen jaren 525.195 euro bij elkaar. Ruim een half miljoen, een feit om trots op te zijn.

12,5 jaar met 110 ontbijten

Op 16 maart 2010 bakte Jacco Eltingh, ambassadeur van Ronald McDonald Huis Zwolle, het eerste eitje als symbolische openingsactie bij de lancering van de Breakfastclub. Er veranderde veel in de jaren die volgden: het ledenaantal groeide van 60 naar 200 leden, de jaaropbrengst werd navenant hoger en de leden konden hun ontbijtje telkens weer op een andere locatie nuttigen: van een McDrive bootje in de Zwolse grachten, tot een 50 meter lange ontbijttafel, maar altijd met twee stabiele factoren: het eitje ontbrak zelden en elke keer weer wisten de organiserende bedrijven een onderscheidend tintje aan hun ontbijt mee te geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button