EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

125.000 euro extra in 2019 voor 4 Zwolse evenementen

Bevrijdingsfestival, Zwolle Unlimited, Stadsfestival en Winters Zwolle

Zwolle – Zwolle investeert ook in 2019 weer in diverse evenementen om een aantrekkelijke stad te zijn én te blijven. Onder meer het Bevrijdingsfestival, ZwolleUnlimited, de Halve Marathon en het Stratenfestival kunnen rekenen op een financiële bijdrage. Het evenement ZwollePride wordt volgend jaar voor het eerst georganiseerd en ontvangt eveneens een financiële bijdrage. Voor een nieuwe editie van het winterevent Winters Zwolle is ook geld gereserveerd, zodat Zwolle het hele jaar door bruist.

Extraatje voor cultuurfestivals

Bij de begroting voor 2019 is eenmalig 45.000 euro extra beschikbaar gesteld voor de cultuurfestivals Bevrijdingsfestival, Zwolle Unlimited en het Stadsfestival. Zowel de organisatie van het Stadsfestival als het Bevrijdingsfestival willen dit extra geld inzetten om een visie voor de toekomst te ontwikkelen.

Winters Zwolle

Om te zorgen dat Zwolle het hele jaar bruist en aantrekkelijk is om te bezoeken, reserveert Zwolle 80.000 euro voor een vervolg voor het evenement Winters Zwolle. In 2019 wordt er samen met partners in de stad verder gewerkt aan de plannen voor de komende jaren.

Bijdrage

Jaarlijks ontvangt de gemeente verzoeken om bij te dragen aan diverse evenementen in de stad. Dit doet de gemeente onder meer door geld beschikbaar te stellen of gemeentelijke diensten in te zetten. Ieder jaar maakt het college een afweging en verdeelt het beschikbare budget. Bij het maken van die afweging kijkt de gemeente onder andere naar de kansen en potentie van het evenement, de historie en juridische randvoorwaarden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button