Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

112 buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

Zwolle – 112 buurtinitiatieven uit Zwolle maakten zaterdag 24 september hun straat groen tijdens Burendag. Samen stopten zij bijna 2.000 vaste planten en ruim 15.000 bloembollen in de grond. Daarnaast legden zij geveltuinen, boomperken, buurttuinen en buurtboomgaarden aan.

In juni ondersteunde Groene Loper Zwolle 73 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om op deze burendag hun straat te vergroenen. Samen haalden zij ruim 25.000 euro aan landelijke financiering naar Zwolle. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Zwolle stoeptuinplanten en biologische bloembollen aanschaffen. Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op!

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar werd Burendag gevierd op zaterdag 24 september. Het is een dag waarop buurtbeewoners gezellig samen komen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Groene Loper Zwolle

De Groene Burendag met de stoeptuinenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel). Samenwerkende partners binnen Groene Loper Zwolle zijn Natuur en Milieu Overijssel, HeelBreed, Landschap Overijssel, Milieuraad Zwolle, De Stadshovenier en Team Klimaat Actief (Climate Campus), samen met een kernteam van waardevolle vrijwilligers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button